Grįžti
  • Idėjų kambarys
  • 2024-06-28
  • 329 peržiūros

2024-ųjų balkono ir terasos baldų tendencijos: kuo ypatinga ši vasara?

Vasarą norisi oru mėgautis ne tik prie ežerų ar paplūdimiuose, bet ir balkonuose ar terasose. Kad tai galėtume daryti patogiai ir stilingai, prireiks kokybiškų lauko baldų. Kokios jų mados bei tendencijos šiemet pačios ryškiausios ir ką galima išvysti premium klasės gamintojų stenduose, pasakoja interjero ekspertė.

Mieste – tarsi džiunglėse

Nuo šių metų pradžioje Italijos mados sostinėje vykusios dizaino parodos „Salone del Mobile. Milano“ iki premium klasės baldų salonų Lietuvoje – visi gamintojai šiandien kalba apie natūralumą.

Taip teigia jau daugiau kaip 19 metų patirtį baldų ir interjero sektoriuje turinčios bei aukštos kokybės, inovatyvius ir funkcionalius sprendimus rinkai siūlančios įmonės „Vadasiga” Vilniaus padalinio vadovė Regina Armacka. „Milano parodoje daug dėmesio buvo skirta lauko terasų ir balkonų zonų skirstymui. Gamintojai savo kolekcijas taip pat dedikavo hamakų, įvairių aksesuarų naujienoms. Šiemet madingi ir gėlių ar medžių vazonai, kurie pagaminti iš molio, metalo, tikmedžio. Populiarios ir lauko erdvių pertvaros, funkcionaliai atskiriančios skirtingas zonas“, – sako ji.

Anot pašnekovės, šiemet madinga sukurti įspūdį, kad žmogus, būdamas balkone arba terasoje, pasijustų tarsi miške, netgi – džiunglėse. Todėl, ekspertės teigimu, gamtos grožio bei natūralumo puoselėjimas, buvęs itin ryškiu pernai, neišnyko ir šiais metais.

Vasarai lauke be jokių rūpesčių

2023-aisiais, tęsia pašnekovė, visų akys krypo į lauko baldus, pagamintus iš natūralių medžiagų, tokių kaip tikmedis, rotangas ir vytelė. Jos lauko erdvėms suteikė šilto ir organiško prisilietimo, o tuo pačiu užtikrino ilgaamžiškumą, atsparumą įvairioms oro sąlygoms.

„Nors šiemet galime pastebėti ir metalo, mikrocemento populiarėjimą, natūralumo siekis vis dar yra aktualus. 2024-aisiais lauko baldų gamintojai taip pat siūlo įdomesnius sprendimus, kurie leidžia vasaros sezoną tęsti kuo ilgiau. Todėl populiarėja infraraudonųjų spindulių šildytuvai, šildomi gultai ar kėdžių paminkštinimai“, – pastebi R. Armacka.

Ji priduria – dar viena labai aktuali tendencija, pristatyta Milano dizaino parodoje, yra lauko apšvietimas. Ekspertės teigimu, rinkoje atsiranda vis daugiau įdomesnių variantų ir šviestuvų modelių su saulės baterijomis.

„Gamintojai varžosi ir su lauko virtuvių pasiūla. Jos pirkėjams pristatomos vis išmanesnės, su integruota technika, kuri pritaikyta kuo funkcionalesniam naudojimui, pavyzdžiui, terasose. Šios aktualios tendencijos ir skirtos komfortiškam laisvalaikiui, patogiai, stilingai bei kokybiškai vasarai. Visų išsiilgtam sezonui, kuris kviestų kuo daugiau bei ilgiau leisti laiką gamtos apsuptyje“, – šypsosi įmonės „Vadasiga” Vilniaus padalinio vadovė.