Grįžti
  • Idėjų kambarys
  • 2021-11-09
  • 1140 peržiūros

Rudens skonis puodelyje: kavos receptai, kuriuos galite išbandyti namuose

Ruduo į kasdienybę įneša daugiau šiltų spalvų – auksiniai lapai, šiltesni šalikai, jaukūs pledai namuose, žvakių, o gal židinio šviesa ir kavos puodelis. Pastarasis taip pat gali būti pripildytas rudens – pateikiame jums keletą rudeniškų kavos receptų, kuriuos siūlome išbandyti!

Nutella Latte

Ši kava – džiaugsmas smaližiams ir mėgstantiems populiarųjį Nutella riešutų kremą. Patarimas tik vienas – nepadauginti!

Reikės:

3/4 puodelio pieno

3-4 valgomųjų šaukštelių Nutella riešutų kremo

1 puodelio stiprios juodos kavos

Plaktos grietinėlės (pasirinktinai)

Gaminimo eiga:

Mažame puode pakaitinkite pieną iki virimo. Į pieną įdėkite Nutella kremą ir išmaišykite. Įpilkite kavą ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite kavą į puodelį ir, jei norisi, papuoškite plakta grietinėle.

jaukumas_ruduo_namai_vilniuje.jpg

Moliūgų skonio latte

Bene rudeniškiausia ir labai populiari – moliūgų skonio latte arba vadinamoji Pumpkin Spice Latte – yra saldus, šiltas ir maloniai kremiškas gėrimas.

Reikės:

1 puodelio pieno

1/2 puodelio stiprios juodos kavos

2 valgomieji šaukštai moliūgų tyrės

1 valgomasis šaukštas cukraus

1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

1/4 arbatinis šaukštelis moliūgų pyrago prieskonių (arba – žiupsnelis cinamono, imbiero ir muskato riešuto miltelių)

Plaktos grietinėlės

Gaminimo eiga:

Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną, moliūgų tyrę, vanilės ekstraktą ir cukrų. Kaitinkite maišydami iki kol viskas sušils, bet neužvirkite. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir įmaišykite moliūgų pyrago ar kitus naudojamus prieskonius. Galiausiai, supilkite kavą ir pateikite gėrimą puodelyje papuošus plakta grietinėle.

ruduo_vilniuje_kava_jaukumas.jpg

Riešutinė klevų sirupo kava

Tiek klevų sirupas, tiek riešutų sviestas pasižymi gana ryškiu ir savitu skoniu. Kviečiame nebijoti ir išbandyti šiuos skonius kartu su stipria kava ir traškiais riešutais. Galutinis derinys galimai nustebins, o gal net taps labai mėgstamu gėrimu, skirtu pasilepinti rudenį.

Reikės:

Vieno puodelio espresso

2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo

1/2 puodelio pieno

1/4 puodelio skysto riešutų sviesto

Žiupsnelio susmulkintų mėgstamų riešutų 

Plaktos grietinėlės

Gaminimo eiga:

Prikaistuvyje įkaitinkite pieną ir riešutų sviestą maišydami iki vienalytės masės. Atskirame puodelyje sumaišykite kavą ir klevų sirupą. Į puodelį su kavos ir klevų sirupo mišiniu supilkite pieną. Papuoškite plakta grietinėle ir užbarstykite smulkintais riešutais.

namai_vilnius_kava_ruduo.jpg

Pipirmėčių skonio moka

Ši kava, kurioje švelniai atsiskleidžia pipirmėčių aromatas, itin tiks vėlyvam rudeniui ir vis dažniau užklystančiomis mintimis apie artėjančią žiemą bei Kalėdas.

Reikės:

2 valgomųjų šaukštų kakavos miltelių

2 valgomųjų šaukštų vandens

1/4 valgomojo šaukšto pipirmėčių ekstrakto

1 valgomojo šaukšto medaus

1 puodelio stiprios juodos kavos

3/4 puodelio pieno

Plaktos grietinėlės ir šokolado pabarstukų

Gaminimo eiga:

Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite vandenį, kakavos miltelius, pipirmėčių ekstraktą, medų iki kol masė taps vientisa. Supilkite viską į puodelį ir užpilkite jau iš anksto paruošta kava. Kitame prikaistuvyje pakaitinkite pieną ir supilkite į puodelį. Išmaišykite gėrimą, papuoškite plakta grietinėle ir šokolado pabarstukais.