Grįžti
  • LT Articles
  • 2024-10-15

Sostinės Viršuliškių rajone duris atveria naujasis verslo centras „Sky Office“

Sostinės biurų nuomos rinką papildo šiuolaikiškas, tvarus bei moderniais inžineriniais sprendimais išsiskiriantis verslo centras. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ Vilniaus Viršuliškių rajone atveria 18-os aukštų „Sky Office“ duris. 2021-aisiais vystytojo pradėtas statyti projektas užbaigtas sėkmingai ir sostinės biurų nuomos rinkai siūlo ergonomiškas bei skirtingiems verslo poreikiams pritaikytas patalpas, modernią infrastruktūrą, žaliuosius inžinerinius sprendimus bei įspūdingas miesto panoramas.

Anot bendrovės „YIT Lietuva“ vadovo Kęstučio Vanago, naujasis verslo centras „Sky Office“, iškilęs Vilniaus Viršuliškių rajone, tampa rimtu konkurentu visai sostinės biurų nuomos rinkai. Tai, pašnekovo teigimu, yra modernus ir pažangiomis technologijomis stebinantis projektas, kuriame atsiveria ne tik nepaprasta Vilniaus panorama, bet ir naujas požiūris į darbą mieste.

„Visada plėtojame kitokio miesto viziją – žalio, tvaraus, statomo atsakingai ir žmogui, ir aplinkai. Toks yra ir „Sky Office“. Šiuo projektu norėjome pakeisti tradicinio verslo centro suvokimą ir nuomininkų patogumais pasirūpinome kompleksiškai. Daug dėmesio skyrėme biurų ergonomiškumui ir moderniems pastato sprendimams. Čia dirbantys galės mėgautis žaliosiomis erdvėmis bei sostine iš viršaus pasigrožėti kviečiančia terasa ant stogo su vieninteliu tokiu stikliniu balkonu“,  – sako K. Vanagas.

Strategiškai patogi vieta gali spręsti kasdienybės iššūkius

„YIT Lietuva“ iniciatyva KOG rinkodaros ir komunikacijos mokslų instituto atlikto naujausio Tvarumo barometro tyrimo duomenimis, gyventojams galvojant apie kelionę tarp darbo ir namų, svarbiausia yra atstumas. Tačiau net trečdalis (33 proc.) tyrime dalyvavusių žmonių nurodė, kad jiems svarbu pakeliui į darbo vietą pasiekti parduotuves, o kas penktas (19 proc. respondentų) nurodė, kad pakeliui ieškotų darželio ar mokyklos.

„Šį verslo centrą, kaip ir visus kitus mūsų objektus, planavome pagal „15 minučių miesto“ koncepciją, pagal kurią šiuolaikiniai miestiečiai per tokį trumpą laiką iš namų turėtų pasiekti darbo vietą bei visas reikiamas paslaugas. Iš „Sky Office“ patogiai pasiekiama pagrindinė miesto transporto arterija – Vakarinis aplinkkelis, Vilnių jungiantis su didžiausiais šalies miestais. Iš Viršuliškių lengva nuvykti ir į oro uostą, autobusų bei traukinių stotis, sostinės centrą. Šalia verslo centro taip pat gerai išvystyta paslaugų infrastruktūra, netrūksta maitinimo bei prekybos vietų. Gyventojų trauką šioje miesto dalyje didina ir šalia esantis prekybos centras „Vilnius Outlet“, – kalba bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas.

Dėmesys tvariems sprendimams

„Sky Office“ projektas suplanuotas galvojant ir apie patogumą. Pasirinkus tvaraus judumo priemones – čia įrengtos uždaros, po stogu esančios dviračių ir paspirtukų saugojimo aikštelės su įkrovimo galimybe. Verslo centrą patogiai galima pasiekti ir viešuoju transportu, o atvykstantiems automobiliu šiandien suplanuotos 196 statymo vietos – 78 antžeminėje ir 118 požeminėje aikštelėje. „Nuomininkams pageidaujant įrengiamos ir elektromobilių įkrovimo stotelės. Prie pastato dvi 160 kW galingumo stoteles įrengė „Elektrum“, o jei bus matomas poreikis, jų numatyta pastatyti dar daugiau“, – pasakoja K. Vanagas.

Šiame verslo centre tvarumą, kaip „YIT Lietuva“ prioritetą, atspindi ir kiti sprendimai: 12 tūkst. kv. m ploto pastatas atitinka A+ energinei klasei keliamus reikalavimus, techniniam projektui yra suteiktas „BREEAM Exellent“ sertifikatas. Ant verslo centro stogo įrengta saulės elektrinė, liftai turi regeneracines pavaras, kurios leidžia papildomai generuoti elektrą. Pastate sumontuota automatiškai reguliuojama oras-oras vėsinimo bei šildymo sistema. Tai leidžia nešvaistyti energijos, kai sistemų veikimas yra dubliuojamas.

Naujame verslo centre įsikurti dar galima

Verslo centre „Sky Office“ gerai apgalvotas biurų erdvių išdėstymas. Pastato aukštai, anot K. Vanago, suprojektuoti pagal šiuolaikines tendencijas, todėl verslo centre patogiai gali įsikurti tiek didelės, tiek ir mažesnės organizacijos. Vidutinis verslo centro aukšto plotas – 560 kv. m., erdves taip pat lengva skaidyti į mažesnes bei transformuoti.

„Visas darbo vietas galima įrengti prie didelį natūralios dienos šviesos kiekį užtikrinančių langų. Be to, pastatas išsiskiria patogiu išplanavimu ir visais jau minėtais privalumais. Todėl "YIT Lietuva" Vilniaus biurą į „Sky Office“ perkeliame ir patys. Iš viso verslo centras sostinės biurų nuomos rinką papildys 8 800 kv. m nuomojamo ploto. Nors nemaža dalis patalpų jau išnuomota arba rezervuota, galimybių savo biurą įsirengti šiame verslo centre dar yra. Šiuo metu „Sky Office“ laukia ir pagrindinio investuotojo“, – teigia K. Vanagas.