Grįžti
  • LT Articles
  • 2024-08-07

Kauno senamiestis pro namų langus: „YIT Lietuva“ dar tik statomame daugiabutyje jau parduota pusė butų

Išskirtinio Kauno naujakurių dėmesio sulaukusiame „Piliamiesčio“ projekte šiuo metu vystomame „Upių“ kvartale statomas dar vienas daugiabutis. Neseniai gyventojams duris atvėręs „Nemuno“ namas netrukus turės kaimyną – unikalios architektūros „Neries“ daugiabutį. Jį statanti tvarių miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ ruošiasi pasiūlyti prestižinius butus arti Neries ir Kauno pilies su vaizdu į senamiesčio panoramą. Iš 20 naujųjų butų daugiau nei pusė būstų čia jau parduota.

Lietuvos upių vardais pavadintus daugiabučius vystytojas stato 1 ha ploto sklype, esančiame „Piliamiesčio“ projekto teritorijoje. Iš viso šiame vidiniame „Upių” kvartale numatyti 132 butai, o „Neries“ namas jų turės vos 20.

Būstai šiame A++ energinio naudingumo klasės 5 aukštų pastate, kurį, kaip ir visus „Upių“ kvartalo namus, projektavo architekto Algirdo Kaušpėdo vadovaujama studija „JP architektūra“, kokybiškai suplanuoti bei erdvūs. Jų plotas sieks nuo 45 iki 157 kv. m., o butų kaina naujajame daugiabutyje prasideda nuo 3600  eurų už kvadratinį metrą.

„Už šią sumą naujakuriai galės įsigyti ne tik būstą, bet ir likvidų bei patrauklų nekilnojamąjį turtą, kurį vystome viename populiariausių projektų Kauno NT rinkoje. Verta pabrėžti, kad „Neries“ namo kaimynystėje anksčiau iškilęs „Nemuno“ daugiabutis buvo ypač paklausus, 40 proc. jo butų parduoti vos pradėjus pardavimus. Panaši situacija ir su „Neries“ daugiabučiu. Įpusėjus statyboms, jau parduota beveik pusė butų. Ir tai nekelia nuostabos – šiam vidiniam „Piliamiesčio“ projekto „Upių“ kvartalui pasitelkėme aukščiausius urbanistikos, tvarios inžinerijos bei modernios infrastruktūros standartus“, – sako „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Todėl, jo teigimu, būstas „Neries“ ir „Nemuno“ daugiabučiuose yra solidi investicija. Tai tik patvirtina šių namų architektūriniai ypatumai. „Neries“ daugiabutis, kaip ir kiti, suplanuoti „Upių“ kvartale, išsiskiria tvarumo sprendimais. Visų šių daugiabučių fasadai ir stogai dengiami dviejų spalvų dekoratyviomis keraminėmis čerpėmis. Architektų vizija buvo juodąsias čerpes derinti su šalia esamais pastatais, o raudonąsias – su Kauno pilimi. Taip siekta pastatyti daugiabučius, kurie būtų tarpininkai tarp jau esamų kvartalo namų ir Kauno senamiesčio. 

„Neries“ daugiabutis taip pat statomas pasitelkus gelžbetonio konstrukcijas, kurios pagamintos naudojant „žaliąjį“ betoną. Jo gamyba palieka mažesnį CO pėdsaką.

Būstuose bus įrengtas ir grindinis šildymas, rekuperacinė vėdinimo sistema su individualiais vėdinimo įrenginiais. Aukštos kokybės mediniai langai ir stumdomos vitrinos balkonuose iš išorės kaustyti aliuminiu, laminuoti, su dviejų kamerų selektyvinio stiklo paketu. Jie atvers įspūdingas Kauno senamiesčio bei Neries upės ir santakos panoramas, kuriomis gyventojai galės mėgautis dideliuose balkonuose bei terasose.

Šalia naujojo daugiabučio įrengtas apžvalginis Neries amfiteatras. Po namu suplanuota požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje – 34 vietos automobiliams bei 4 motociklams. Taip pat numatyta galimybė įsirengti elektromobilių krovimo stoteles.

„Upių“ kvartale, kaip ir visame „Piliamiesčio“ projekte, didelis dėmesys skirtas ne tik bendrosioms erdvėms, bet visos aplinkinės teritorijos vystymui. Čia bus panaudoti išskirtiniai apželdinimo, namo teritorijos sutvarkymo sprendimai, greta kvartalo įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai Neries pakrantėje. Vidiniame kieme suplanuotos vaikų žaidimų aikštelės, gyventojų poilsio erdvė, bendruomenės aikštė. Šalia projekto esančioje Brastos gatvėje nutiestas dviračių bei pėsčiųjų takas, jungiantis kvartalą su kitomis miesto dalimis.

Kvartalas puikiai išvystytas – iš čia lengvai pasiekiamos mieste esančios paslaugos, pramogos, kultūrinis gyvenimas, prekybos centrai, darbo vietos. Greta projekto pradėta Kėdainių tilto per Nemuną statyba.

„Piliamiestis“ įvertintas apdovanojimais – Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) ir Darnios plėtros akademijos konkurse jis įvertintas „Už darnią plėtrą“.

Be „Piliamiesčio“ plėtros „YIT Lietuva“ Kaune tęsia ir kvartalo „Matau Kauną“ vystymą. Vilniuje bendrovė stato „Naujojo Skanseno“ projektą, šiemet planuoja pradėti ir naujų modernių „Virš šilų“ gyvenamųjų namų statybas. Sostinėje vystytojas taip pat ruošiasi darbams planuojamame projekte J. Basanavičiaus gatvėje, neseniai užbaigė prestižinio „Matau Vilnių“ kvartalo vystymą.